Project ''Er Was Eens...''

”Er was eens…”
 
TheaterCompany presenteerde in 2020 de sprookjesmusical: ”Er was eens…”  

”Er was eens…” is een sprookjesmusical voor het hele gezin. Twee schrijvers uit totaal diverse werelden, moeten gedwongen met elkaar samen werken om een uitgeverij welke bijna failliet is te redden. De twee besluiten om gezamenlijk een sprookjesboek op te knappen, maar er gaat wat mis.. Alle sprookjes gaan door elkaar, krijgen ruzie met elkaar en vergeten hoe belangrijk onze algemene normen en waarden wel niet zijn.   
 
Tijdens de auditie dag voor ”Er was eens…” hebben de auditanten al kennis gemaakt met de basisvaardigheden van spel, zang en dans. Dit werd ook gedaan op één van de nummers uit onze musical, op deze manier konden de auditanten al een voorproefje van ”Er was eens…” krijgen.  
Uiteindelijk is er uit deze mooie auditie dag een cast van 18 kinderen in de leeftijd 7 tot 16 jaar gekozen.  
 
Deze productie heeft een bijzonder repetitieproces gehad. Wie had er nou ooit kunnen voorspellen dat er hele strakke richtlijnen bleven voor kinderen en voor in het theater. Leerkrachten met mondmaskers/spatschermen, open lessen die afgelast moesten worden.  
Ondanks dat er geen publiek bij ”Er was eens…” mocht zijn, is de musical via een livestream gedeeld met de familie van de cast. Ook is de musical volledig geregistreerd, waardoor ook onze waanzinnige cast nog van zichzelf heeft mogen genieten.